Behandling ved anoreksi
Jeg tilbyder individuel kognitiv adfærdsterapi særligt målrettet anoreksi hos unge over 15 år og voksne. Her arbejder vi fra starten sammen om, at bryde de fastlåste mønstre, da man ved fra forskningen, at tidlig forandring giver de bedste resultater.
Den kognitive behandling af anoreksi jeg tilbyder er to-sporet dvs. der er både fokus på at ændre de spiseforstyrrede mønstre (spisning, vægt, kompenserende adfærd, spiseforstyrrede tanker og leveregler) og samtidig på mere grundlæggende psykologiske udfordringer (fx. perfektionisme, lavt selvværd, social angst eller et ubearbejdet traume som et overgreb), der ligger bag anoreksien.
Familieterapi til unge under 15 år med anoreksi
Til unge under 15 år med anoreksi anbefales Familieterapi. Læs mere
Hvordan foregår kognitiv adfærdsterapi mod anoreksi?
Ved den første samtale skaber vi sammen et overblik over din anoreksi. Hvordan den er startet, hvilke centrale tanker der styrer den, hvordan vanerne er forstærket over tid og konsekvenser den har haft for dig – og ikke mindst dine overvejelser omkring hvorfor du gerne vil bryde mønstret.
Få hjælp til at bryde de spiseforstyrrede mønstre
Det er almindeligt, at være i tvivl om man ønsker at give helt slip på de anorektiske mønstre. Denne dobbelthed er vigtig at få talt om. I starten af forløbet arbejder vi ofte meget konkret med spisning og motion, og finder redskaber du har brug for til at udholde den angst, der ofte opstår når man ændrer vaner og skal vænne sig til tanken om en krop med en sund vægt. Her kan redskaberne både være konkrete som kostplan og dagbog, eller kognitive redskaber til at kæmpe imod svære tanker eller træne mindfulness.
Vi arbejder også med kropsopfattelse og selvværd undervejs i forløbet. Ofte viser det sig, at der bag anoreksien ligger en angst fx. social angst eller lavt selvværd, som man så til slut i forløbet målretter behandlingen imod.
Opfølgning efter forløb i psykiatrien
Som ung med anoreksi kan man have behov for psykologisk efterbehandling efter forløb i psykiatrien. Måske har man genøget til en sund vægt, men oplever at negative tankemønstre og negativ kropsopfattelse mangler fremskridt. Her hjælper jeg med at se mere i dybden på de grundlæggende antagelser, der har ligget bag udviklingen af spiseforstyrrelsen. Kognitiv terapeutisk efterbehandling ved anoreksi kan eksempelvis målrettes imod kropsopfattelse, selvkritik, perfektionisme eller social angst.
Få hjælp til at give slip på kontrol over mad og krop
Anoreksi alvorlig nok til behandling?
En spiseforstyrrelse kan lettere stoppes i opløbet, så det giver god mening at søge behandling tidligt. Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit forhold til mad, krop og motion er blevet så problematisk, at du har brug for behandling eller er bekymret for en ung, kan det være en hjælp at starte med en første samtale. Du er meget velkommen, også selvom du ikke er helt afklaret om du ønsker behandling.
Få vurdering ved første samtale
Ved den første samtale giver jeg en samlet vurdering i forhold til alvorsgraden af anoreksien og den anbefalede behandling. Jeg tager også ansvar for, at henvise til læge, diætist eller et mere intensivt behandlingstilbud, hvis der er behov for dette. Forældre er meget velkomne til en rådgivningssamtale alene, også før I beslutter om den unge skal starte behandling.
Send mig en sikker besked for at høre nærmere og evt. booke tid til en første samtale. Første samtale er altid 90 min., så vi kommer godt i gang.
Hvis du grundet afstand eller andet ønsker samtaler online, kan jeg tilbyde sikker og krypteret video-konsultation efter første samtale.