- Få hjælp mod lavt selvværd
- Hvonår søge psykolog?
- Hvorfor vælge kognitiv terapi
- Mindfulness, accept og medfølelse
- En første samtale
Få hjælp mod lavt selvværd
En hård indre kritiker tærer på ens selvværd. Over tid er der risiko for, at negative tankemønstre kan udvikle sig til depression. En vigtig pointe i kognitiv terapi er, at man kan træne at forholde sig på nye måder til sin indre hårde kritiker. Kognitiv terapi ved lavt selvværd sætter fokus på, at opdage de negative tanker, udfordre de negative tankemønstre og skabe afstand til tankerne.
Hvorfor vælge kognitiv terapi
Kognitiv terapi er den mest effektive og veldokumenterede behandlingsform ved depressive lidelser. I kognitiv terapi starter man med at skabe et overblik over ens negative tanke- og handlemønstre, og finder sammen på små skridt i både handlinger og tænkning, der gradvist skaber ændringer.
Mindfulness, accept og medfølelse
Når man kæmper med selvkritik, lavt selvværd og depressive tanker og følelsen af utilstrækkelighed, er ens tænkemåde om sig selv blevet forstyrret. Ofte har man udviklet overoptagethed af andres vurderinger og fået forstærket et generelt negativt syn på sig selv. Her tilbyder jeg øvelser rettet mod at træne accept og medfølelse overfor sig selv fx via mindfulness-øvelser som supplement til den kognitive terapi.
Få hjælp til at udfordre negative tankemønstre som tynger selvværdet
En første samtale
Ved den første samtale finder vi sammen ud af hvilken type kognitiv terapi, der kunne passe til dine behov. Send mig en sikker besked for at høre nærmere og evt. booke tid til en første samtale. Første samtale er altid 90 min., så man kommer godt i gang.
Hvis du grundet afstand eller andet ønsker samtaler online, kan jeg tilbyde sikker og krypteret video-konsultation efter første samtale.